BNR estimeaza ca romanii de peste granite vor aduce in tara 1 miliard euro de sarbatori

Data publicarii: 27-11-2007 | Finante-Banci

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Adrian Vasilescu, a declarat marti, la conferinta "Comunicare-Bani-Dezvoltare", ca in perioada sarbatorilor de iarna, va intra in tara aproximativ 1 miliard euro de la romanii plecati sa munceasca in strainatate.

"Vin banii de la romanii din strainatate si vin mult mai multi decat veneau de la FMI in anii '90", a afirmat Vasilescu.

El a precizat ca sunt trei etape in care se intregistreaza un flux de valuta care intra in tara si anume, inaintea Craciunului, inainte de Paste si inaintea vacantei de vara. "Speram sa avem un sfarsit de an calm", a mai spus consilierul guvernatorului BNR, referindu-se la presiunile asupra cursului, cauzate de banii romanilor din strainatate.

BNR a afisat transferuri curente nete de 3,936 miliarde euro in primele noua luni ale acestui an, in conditiile in care intrarile din transferuri curente, care includ in cea mai mare parte banii trimisi in tara de romanii care lucreaza in strainatate, au fost de 5,54 miliarde euro.

NewsIn