Isarescu: Temperarea ritmului de crestere in sistemul bancar va inteti lupta pentru cotele de piata

Data publicarii: 29-11-2007 | Finante-Banci

Ritmul alert de crestere a pietei bancare din Romania nu mai poate fi sustinut, ceea ce inseamna ca batalia pentru cotele de piata va deveni mult mai apriga, in favoarea concurentei si, in ultima instanta, a clientilor, a spus miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a apreciat ca un ritm de crestere de peste 50% a creditului neguvernamental nu va mai fi atins in urmatorii ani, dar ca o rata de 40% a avansului este inca posibila pentru anul viitor.

"Vad batalia pentru cotele de piata si mai apriga decat pana acum, insa acest lucru va fi in beneficiul clientilor, chiar daca va da dureri de cap conducerii bancilor. Noi asta si urmarim, o concurenta cat mai stransa", a declarat Isarescu, la o dezbatere cu reprezentanti ai bancilor, in cadrul Forumului Bancar Roman.

Creditele acordate populatiei si firmelor romanesti - asa numitul credit neguvernamental - au crescut in intervalul octombrie 2006 - octombrie 2007 cu 51,4% pana la 133,3 miliarde lei (39,96 miliarde euro), cel mai mare avans fiind inregistrat de imprumuturile in valuta catre populatie, potrivit ultimelor date publicate de BNR.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: