100.000 de oameni s-au calcat in picioare la inaugurarea celui mai inalt brad din Europa

Data publicarii: 03-12-2007 | Diverse

Bradul Millennium, cel mai inalt brad de Craciun din Europa, a fost inaugurat sambata, 1 decembrie, ora 19.00 in piata Unirii din Bucuresti. "Inaugurarea oficiala s-a bucurat de un succes peste asteptari. Faptul ca peste 100.000 de oameni au dorit sa fie alaturi de noi la momentul zero al aprinderii beculetelor ne intareste convingerea ca am reusit sa oferim romanilor un cadou frumos intr-o zi cu o incarcatura emotionala deosebita - Ziua Nationala a Romaniei", a declarat Raluca Simu, Head of Corporate Communications Millennium Bank.

Millennium Tree

La festivitatea de deschidere au participat: Filipe de Jesus Pinhal, Chairman of the Board, Millennium bcp, Jose Toscano, Director General Millennium Bank Romania si Adriean Videanu, Primar General al Capitalei.

Asa cum ne-am obisnuit, Adriean Videanu, primarul general al capitalei, a "dat-o iarasi in bara". Acesta preciza la conferinta de lansare a constructiei bradului, pe 18 octombrie, ca vor fi luate "masuri speciale" pentru evitarea blocajelor in trafic din zona Piata Unirii. "Anticipam o prezenta foarte mare in zona si de aceea am luat toate masurile pentru defluirea traficului. Aceasta va consta in reducerea timpilor de stationare la semafoare, astfel incat traficul intens din acea perioada sa nu blocheze zona respectiva", a declarat Adriean Videanu.

Brad Craciun Piata Unirii

Bradul va "functiona" in piata Unirii incepand cu 1 decembrie si pana pe 6 ianuarie 2008, intre orele 18.00 si 01.00 de luni pana joi si intre 18.00 si 02.00, vinerea si sambata.

Brad Craciun Piata Unirii

Instalatia de lumini cu care este impodobit bradul e alcatuita din 2.4 milioane de beculete sustinute de un cablu cu o lungime totala de 28 de kilometri si 144 de panouri de lumini. Dupa aproximativ o luna si jumatate de la inceperea lucrarilor de constructie, Bradul de Craciun are 76 de metri, opt etaje, o stea de 3.5 metri, diametrul bazei de 38 de metri si o greutate de 290 de tone. Intreaga constructie este stabilizata de 140 de tone de greutati atasate bazei.

Redactia BankNews.ro

Pe acelasi subiect:

Millennium Bank va construi in Piata Unirii cel mai inalt Brad de Craciun din Europa