Toshiba a lansat cel mai usor laptop din lume - Portege 500

Data publicarii: 15-01-2008 | IT&C

Divizia Computer Systems a companiei Toshiba a lansat cel mai usor notebook din lume, informeaza Toshiba. Toshiba stabileste un nou standard in ceea ce priveste portabilitatea, productivitatea si stilul prin noul Portege R500, un nootebook elegant care promite utilizatorilor adevarate performante in ceea ce priveste procesarea datelor si securitatea lor. Modelul Portege R500 este incredibil de subtire si usor, insa prezinta toate avantajele pe care le ofera un dispozitiv de doua ori mai mare si este disponibil in variantele "single" si "dual spindle".

Toshiba Portege R500

Versiunea "single spindle" cantareste numai 779 grame, cu aproximativ 100 de grame mai putin decat cele mai bune modele cu single spindle din industrie si este primul notebook creat de Toshiba care este dotat cu flash SSD (Solid State Drive) de 64GB. SSD-urile prezinta avantajul ca sunt mai elastice in cazul socurilor si vibratiilor, au un consum de energie mai mic, sunt mai silentioase si au o viteza de citire mai rapida.


Toshiba Portege R500

Configuratia "dual spindle" a modelului Portege R500 incorporeaza prima unitate optica de 7mm, o caracteristica ce ajuta sistemul sa se mentina in categoria dispozitivelor ultraportabile, crescand in acelasi timp si nivelul de eficienta a sistemului. Includerea unei unitati optice DVD-SuperMulti Drive intr-un sistem de 19,5 mm elimina ideea de dispozitiv voluminos si de transportare a unor periferice suplimentare, facand ca notebook-ul Toshiba sa devina cea mai buna solutie ultraportabila in materie de dispozitive mobile.

"Daca doresti sa progresezi in domeniul computerelor mobile, trebuie sa tii cont de intreaga lista de necesitati pe care o are utilizatorul, atunci cand proiectezi un dispozitiv portabil. Reducerea greutatii unui laptop este partea cea mai usoara. Marea provocare apare atunci cand adaugi noi functionalitati, mentinand in acelasi timp si un nivel ridicat al calitatii produsului" a declarat Thomas Teckentrup, General Manager la Toshiba Europe GmbH.

In ciuda dimesiunilor sale reduse, notebook-ul Portege R500 a fost proiectat pana in cel mai mic detaliu cu scopul de a depasi asteptarile oamenilor de afaceri sub aspectul securitatii si protectiei datelor: autentificare cu amprenta digitala, tastatura rezistenta la stropirea cu lichide, protectia integrata a hard disk-ului cu ajutorul accelerometrului 3D (protejarea acestuia in cazul caderilor accidentale), carcasa de magneziu si placa de baza compacta proiectata cu Toshiba High.

In plus, ambele modele, "single spindle" si "dual spindle" dispun de un acumulator ce confera utilizatorului o folosire indelungata a laptopului de la 7 ore pana la 12,5 ore. Pentru a obtine acest aspect ultracompact, Toshiba a utilizat procesul patentat propriu High Density Mounting Technology, pentru a crea o placa de baza miniaturala care permite montarea componentelor pe ambele parti ale acesteia.

Aceasta procedura revolutionara a permis reducerea substantiala a dimensiunii placii de baza si totodata cresterea functionalitatii, prin faptul ca a creat destul spatiu pentru adaugarea unei unitati optice integrate de 7mm. Placa de baza a notebook-ului Portege R500 este cu peste 35 la suta mai mica decat cea a predecesorului sau, modelul Portege R200.

Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: