Nokia pleaca din Germania pentru ca in Romania va fi scutita de taxe

Data publicarii: 01-02-2008 | Afaceri

Presa germana adopta un ton dur fata de o informatie aparuta joi, potrivit careia compania Nokia nu ar plati impozite pe terenuri si cladiri timp de 30 de ani in Romania, acuzand ca acesta este motivul real al plecarii Nokia din Bochum.

"Acum iese la iveala de ce este Romania atat de atractiva: concernul nu  trebuie sa plateasca timp de zeci de ani impozit pe teren si cladiri", scrie joi publicatia germana Der Spiegel. Daca totusi Nokia va parasi Jucu inainte de termen, informeaza Der Spiegel, citandu-l pe directorul Parcului Industrial Tetarom, Viorel Gavrea, atunci trebuie sa plateasca toate taxele retroactiv. Aceasta intelegere va fi definitivata in cadrul unui contract semnat cu autoritatile romane. De aceste scutiri de taxe nu beneficiaza doar Nokia, ci toti investitorii din zona, precizeaza totusi publicatia germana.

Revista Stern publica, la randul sau, in editia online, un articol intitulat "Nokia economiseste la plata impozitelor in Romania", scriind ca "in drama inchiderii uzinei din Bochum a mai aparut un nou detaliu: mutarea planificata a finlandezilor le aduce scutiri importante de impozite".

NewsIn