BRD - GSG: operatiuni de factoring in valoare de 1,7 miliarde RON in anul 2007

Data publicarii: 01-02-2008 | Finante-Banci

BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat un ritm de crestere al operatiunilor de 151% in 2007 fata de anul 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Volumul total al operatiunilor de factoring se ridica la 1,7 miliarde RON, ceea ce ii permite bancii sa isi consolideze cota de piata pe acest segment de activitate, si implicit pozitia de lider.

In structura operatiunilor, cea mai mare crestere, de aproximativ 150%, au inregistrat-o operatiunile de factoring intern, care au atins un nivel de 1,25 miliarde RON, in timp ce volumul operatiunilor de factoring international - export si import - a crescut cu 147% comparativ cu anul 2006.

La sfarsitul anului 2007, BRD a fost clasata de organizatia Factors Chain International pe locul 6 in lume la categoria "Cel mai bun factor de export si de import" din punct de vedere al calitatii serviciilor oferite. BRD realizeaza operatiuni de factoring din 1993, fiind primul operator in piata romaneasca de gen. Organizatia Factors Chain International functioneaza din 1968 si are in prezent 229 de membri din peste 60 de tari.

Numarul clientilor care au apelat la serviciile de factoring ale  BRD - Groupe Societe Generale in 2007 a fost de 496, corespunzand unui portofoliu de peste 1000 de debitori si unui numar de peste 180.000 facturi administrate.

In functie de propriile necesitati, clientii pot accesa intregul pachet de servicii de factoring: finantare, administrare de creante, colectare, acoperirea riscului de neplata, sau o combinatie de cel putin doua dintre acestea.

Utilizarea factoringului are un impact imediat asupra cashflow-ului clientului, transformand incasarile la termen in incasari la vedere, permitand dezvoltarea afacerii fara imobilizarea activelor societatii in garantii materiale si un managment eficient al creantelor.

Banca estimeaza, pentru anul 2008, un volum al pietei de factoring de aproximativ 1,3-1,4 miliarde euro, din care 500 milioane euro reprezinta operatiunile BRD.

BRD - Groupe Societe Generale are active ce depasesc 10 miliarde EUR. Banca are peste 2,3 milioane clienti si opereaza o retea de peste 750 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: