Fiecare partid cu taxa lui: PSD propune o taxa de mediu (care este)

Data publicarii: 04-02-2008 | Politica

Presedintele PSD Bucuresti Marian Vanghelie, a anuntat duminica, ca partidul din care face parte va sustine in locul taxei de prima inmatriculare o taxa care sa fie platita anual, fondurile urmand sa mearga la mediu.

Vanghelie a spus ca in acest fel taxa va fi platita doar pe perioada in care masina va fi folosita, iar in cazul in care autoturismul este vandut, cumparatorul va fi cel care va achita taxa in continuare pe perioada utilizarii. Liderul social democrat a acuzat PD-L de demagogie subliniind ca fostul ministru al mediului, Sulfina Barbu, din partea PD, a initiat trei pacte de poluare pentru surse mobile, de rovinieta si taxa de prima inmatriculare.

"PD si cu L in coada, L este de la "luat", au cautat tot felul de impozite pentru a sustine Guvernul. Toti banii se strangeau la bugetul general sa finanteze proiectele de care avea nevoie Guvernul", a spus Vanghelie. Social democratul a adaugat ca premierul Tariceanu nu face decat sa schimbe denumirea taxei dupa ce in 2007 a incasat 250 de milioane de euro. Marian Vanghelie a venit si cu un exemplu, aratand ca petru un Logan nou trebuie platiti 480 de euro. El a mai spus ca prin actiunea Rabla, statul oferea pentru o masina casata 30 de milioane de lei, iar apoi lua doua treimi din acesti bani pentru taxa de prima inmatriculare. Vanghelie a completat ca nu crede ca PD-L va depune o motiune simpla in acest sens pentru ca legea va fi modificata la comisiile parlamenatare de specialitate, iar un astfel de document nu-si va mai avea rostul. Tot el a spus ca parlamentarii PSD nu au luat inca o hotatrare in ceea ce priveste sustinerea motiunii PD-L.

In cadrul aceleasi conferinte de presa, Vanghelie i-a acuzat pe Traian Basescu, Adriean Videanu si Calin Popescu Tariceanu ca au facilitat o tranzactie imobiliara prin care statul a fost pagubit cu aproximativ 10 miliarde de euro. Vanghelie a spus ca este vorba despre un teren de 230 de hectare de teren arabil primiti de compania Baneasa Investment condusa de omul de afaceri Puiu Popovici, pe care expertii imobiliari i-au evaluat la 4,6 miliarde de euro. Vangheliue a sustinut ca valoarea reala este de 10 miliarde de euro.

Liderul PSD Bucuresti a spus ca terenul a fost luat de la Facultatea de Stiinte Agricole si Medicia Veterinara din Bucuresti, iar in momentul in care s-a facut asocierea si parteneriatul public privat, facultatea nici macar nu avea titlu de proprietate asupra terenului. Vanghelie a mai spus ca la momentul tranzactiei in 2005-2006, cele 230 de hectare au fost evaluate la 82 de mii de euro. El l-a acuzat pe Basescu pentru o hotarare a CCMB si pe Tariceanu pentru ordonanta Guvernului, ambele acte normative venind in sprijinul lui Popovici. Deasemenea, el l-a acuzat pe Videanu ca plateste investitiile de ordinul sutelor de milioane de euro pentru infrastructura proiectului Baneasa Investment.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: