Brokerul de pensii Grawe Pension vrea sa intre si pe piata pensiilor private facultative

Data publicarii: 04-02-2008 | Afaceri

Conducerea companiei Grawe Pension Services, broker de pensii private al companiei Grawe Asigurari, a decis la sfarsitul lui ianuarie sa activeze si pe piata pensiilor facultative (pilon III), ca urmare a rezultatelor obtinute in timpul campaniei de aderare pe pilonul II, a anuntat luni compania.

Grawe Pension Services a distribuit pensia privata Vital administrata de BT Aegon, iar la jumatatea lunii ianuarie, cei 3.610 agenti de marketing autorizati ai companiei aveau depuse 32.700 acte de aderare.

Pensiile private facultative sunt o forma de suplimentare a veniturilor la iesirea din activitate a romanilor, venind in completarea pensiei de stat, se arata in comunicat.

"Modul in care s-a derulat intreaga activitate pe pilonul II si rezultatele echilibrate obtinute intr-un mediu de competitie acerba ne incurajeaza sa continuam", a declarat director general Grawe Pension Services, Allice Dumitru.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, pana la aceasta data, 11.580 de agenti de marketing pentru pilonul III, care au contracte cu 25 de societati financiare. 

Grupul international Grawe mai detine in Romania compania Grawe Romania Asigurare, situata in topul primilor zece  asiguratori pe segmentul asigurarilor de viata, si Grawe Consulting & Development Intl.

NewsIn