Potrivit unui raport oficial, controalele interne ale Societe Generale nu au functionat

Data publicarii: 04-02-2008 | International

Controalele interne ale Societe Generale "nu au functionat", a declarat luni ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, in cadrul unui raport oficial asupra fraudei de aproape 5 miliarde dolari pusa de banca pe seama traderului Jerome Kerviel, relateaza AFP.

"In ceea ce priveste controalele, anumite mecanisme interne ale controlului Societe Generale nu au functionat, iar cele care au functionat nu au mai fost urmate de modificarile potrivite", a mai declarat ministrul.

Lagarde a precizat ca raportul inaintat primului ministru Francois Fillon nu a fost un "raport de ancheta" si ca partea cea mai importanta a documentului este de a "preconiza modificarile" si propunerea unor "modalitati de actiune pentru a evita intamplarile de acest fel".

Banca a anuntat pe 24 ianuarie o frauda interna de 4,9 miliarde euro, pusa pe seama unui singur trader indentificat ca fiind Jerome Kerviel, in varsta de 31 de ani.

Fillon a solicitat ministrului economiei un raport pentru a elucida circumstantele acestui incident. In acelasi timp, justitia franceza a deschis o ancheta care a dus la audierea si acuzarea lui Kerviel.

NewsIn