Furt de 2,2 milioane de euro la o sucursala a BRD

Data publicarii: 05-02-2008 | Finante-Banci

Angajata unei sucursale din Craiova a BRD a fost arestata dupa ce procurorii DIICOT Timis au acuzat-o ca a transferat si ridicat fara autorizatie echivalentul a 2,2 milioane de euro, utilizand fara drept, parola de acces a directorului sucursalei bancare in care lucra. Un oficial al BRD a declarat pentru BankNews.ro ca sumele de bani sustrase au fost recuperate aproape in totalitate si ca furtul a fost posibil datorita unei serii de operatiuni neautorizate.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Timis -au solicitat instantei de judecata si au obtinut marti mandat de arestare preventiva pentru Mihaela Rosana Bitu, angajata la o sucursala a BRD din Craiova, pentru infractiunile de constituire de grup infractional organizat, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, infractiuni informatice si spalare de bani, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In aceeasi cauza penala au mai fost arestate preventiv alte trei persoane, printre care si un cetatean de origine turca stabilit in Bucuresti: Osman Tunc, Doru Meosu si Paul Vasile Minzu, toti trei implicati in activitatea infractionala initiata de Mihaela Rosana Bitu.

Anchetatorii au retinut ca Mihaela Rosana Bitu a transferat si ridicat fara autorizare, prin utilizarea fara drept a parolei de acces a directorului sucursalei bancare la care era angajata, suma de 8.000.000 lei (80 miliarde de lei vechi), ceea ce reprezinta aproximativ 2.200.000 euro.

Potrivit DIICOT, jumatate din suma a fost transferata in contul cetateanului turc, acesta fiind retinut in timp ce astepta sa ridice banii de la o unitate din Bucuresti. Diferenta a intrat in contul lui Doru Meosu, cont deschis de acesta la o agentie din Timisoara. Pe data de 1 februarie 2008, acesta  a reusit sa ridice, in numerar, o parte din suma, respectiv 1.500.000 de lei, pe care i-a predat-o lui Paul Vasile Minzu, acesta din urma reusind sa plaseze sacosa de bani unei persoane care il astepta in afara sediului bancii, potrivit NewsIn. 

Adela Jansen, Secretar General, BRD: O banda organizata a incercat sa prejudicieze banca

La sfarsitul saptamanii trecute o banda organizata a incercat sa prejudicieze banca printr-o serie de operatiuni neautorizate. BRD s-a sesizat imediat si, in mai putin de doua ore, cea mai mare parte din sumele respective au fost blocate. In acelasi timp, a fost sesizata Politia si DIICOT, banca depunand o plangere penala. Ancheta organelor in drept este in plina desfasurare, majoritatea infractorilor fiind deja retinuti la aceasta ora. A fost instituit, totodata, sechestru pe bunuri pentru recuperarea integrala a sumelor respective", a declarat Adela Jansen, secretarul general al BRD, pentru BankNews.ro.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: