Pensionarii din cadrul Ministerului de Interne, SRI si SIE vor beneficia de majorari de pensii

Data publicarii: 07-02-2008 | Economie

Militarii care, la 1 aprilie 2001, erau pensionari ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative, ai Serviciului Roman de Informatii (SRI) sau ai Serviciului de Informatii Externe (SIE) vor beneficia de recalcularea dreptului la pensie, ca urmare a incadrarii in conditii de munca deosebite.

Guvernul a decis recalcularea pensiilor persoanelor care erau pensionate, la 1 aprilie 2001, de la Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), SRI si SIE si ale celor care, la acea data, erau in activitate, pentru perioada lucrata inainte.

Potrivit unui comunicat de presa, Guvernul a modificat hotararea 1294/2001, privind stabilirea locurilor de munca si a activitatilor cu conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, specifice pentru cadrele militare. De aceasta modificare legislativa vor beneficia pensionarii militari care au lucrat in cadrul MIRA, SRI si SIE, a caror pensie va fi majorata ca urmare a cresterii vechimii in serviciu, pentru timpul lucrat in conditii deosebite sau speciale.

NewsIn