Ardaf a afisat afaceri de 50 milioane euro in 2007 si si-a redus pierderile cu 70%

Data publicarii: 07-02-2008 | Afaceri

Compania de asigurari Ardaf, membra a grupului ceh PPF Investments, a afisat prime brute subscrise de 50 milioane euro, in scadere cu o zecime fata de 2006, si pierderi mai mici cu 70%, a declarat directorul general adjunct al firmei, Adina Bacioiu.

Anul trecut, Ardaf a platit despagubiri in valoare de 38,23 milioane euro.

"In 2007 compania a inregistrat o pierdere de 10,8 milioane euro, cu aproape 70% mai mica fata de 2006", a mentionat Bacioiu.

Ea a explicat ca pierderile afisate de companie au la baza "obligatii provenind din perioada anterioara schimbarii actionariatului si managementului".

Astfel, daca s-ar elimina doar cateva din influentele negative anterioare, ar rezulta un rezultat pozitiv de cel putin 5,5 milioane euro, estimeaza oficialii Ardaf.  

Compania Sabile Ltd, membra a grupului ceh PPF Investments, a preluat, la inceputul anului trecut, pachetul majoritar de actiuni al Ardaf, dupa ce a cumparat pachetele detinute anterior de Tender SA si Daniel Voicu.

Asigurarile generale au o pondere de 98,2% (49,1 milioane euro) in structura portofoliului companiei, iar asigurarile de viata reprezinta 1,8% (0,9 milioane euro).

In asigurarile generale, segmentele cu cele mai mari ponderi sunt asigurarile de raspundere civila pentru autovehicule (47%) si asigurarile de mijloace de transport terestru - altele decat feroviare (31%). Urmeaza asigurarile de incendiu si calamitati naturale si alte asigurari de bunuri (10%), asigurari de mijloace de transport naval (7%) si asigurari de raspundere civila generala (2%).

Compania are un capital social de 188,23 milioane lei.

Asigurare Reasigurare Ardaf SA a fost infiintata in noiembrie 1992 si are sediul central in Cluj-Napoca. Reteaua teritoriala a companiei este formata din peste 200 de agentii si puncte de lucru si 32 de sucursale.

Ardaf ofera produse de asigurari de viata, asigurari de persoane altele decat cele de viata, de autovehicule, maritime si de transport, de aviatie, bunuri, raspundere civila, pierderi financiare din riscuri asigurate si raspundere civila auto (RCA).

NewsIn