ANAT se asteapta ca peste 20.000 de bucuresteni sa plece in concediu cu ocazia Summitului NATO

Data publicarii: 07-02-2008 | Turism

Numarul bucurestenilor care vor pleca intr-un mini-concediu cu ocazia Summitului NATO va depasi 20.000, a declarat joi presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Dragos Anastasiu.

"Noi speram sa scoatem din Bucuresti mult mai mult de 20.000 de persoane cu ocazia Summitului NATO. 20.000 este o suma mica. Vrem sa facem in acest sens evenimente in Constanta si in alte zone pentru a atrage cat mai multi bucuresteni care nu se vor putea misca in oras dar si persoane din alte zone", a spus Dragos Anastasiu.

Pe de alta parte, acesta a precizat ca si Bucurestiul poate deveni o destinatie turistica in perioada weekendului. "Bucurestiul nu poate fi o destinatie turistica in timpul saptamanii dar de undeva trebuie sa incepem. Avand in vedere ca in weekend hotelurile sunt aproape goale iar cursele low-cost la fel, credem ca aceasta perioada ar fi potrivita", a afirmat presedintele ANAT.

Potrivit acestuia, agentiile de turism din strainatate si-au aratat interesul pentru Bucuresti iar infiintarea Asociatiei de Promovare Regionala Bucuresti poate sa ajute la transformarea Capitalei intr-o destinatie turistica atractiva.

"Noi suntem implicati in infiintarea Asociatiei de Promovare Regionala Bucuresti. Aceasta asociatie nu exista si se afla la Primaria Bucuresti pentru a fi votata de consilieri", a precizat Anastasiu.

Conform datelor ANAT, "Bucurestiul are sansa de a deveni ce mai importanta destinatie turistica de afaceri din sud-estul Europei (...) iar in urmatorii ani toate lanturile hoteliere internationale vor fi prezente".

Cresterea medie anuala a turismului de business este de 20%, iar numarul de hoteluri de minimum trei stele este in continuare insuficient, fiind cuprins intre 7.000-8.000 de locuri.

De asemenea, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania informeaza ca potrivit Consiliului Mondial al Turismului si Calatorilor, in 2007, in turism si activitatile conexe lucrau in Romania 575.000 de oameni, ceea ce reprezinta 6% din totalul fortei de munca, iar "turismul genereaza la ora actuala doar 2,1% din PIB".

NewsIn