Arbitrul pensiilor private a aprobat numirea lui Eugen Voicu la sefia Aviva Fond de Pensii

Data publicarii: 08-02-2008 | Finante-Banci

Arbitrul pensiilor private a aprobat numirea lui Eugen Voicu pe pozitia de director general al Aviva Fond de Pensii, careisi pastreaza si functia de director general la administratorul de fonduri mutuale Certinvest, preluat de Aviva in septembrie 2007, a anuntat joi compania.

Compania Aviva anuntase, pe 21 ianuarie, numirea lui Eugen Voicu in functia de director general al Aviva Fond de Pensii in locul lui Adrian Allott, dupa primirea tuturor autorizatiilor, conform legislatiei. Pe langa aceasta pozitie, el va ocupa si functia de director de investitii in cadrul companiei de pensii.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, joi, modificarea documentatiei de autorizare a companiei Aviva Fond de Pensii. Prin acest aviz, CSSPP aproba numirea lui Eugen Voicu pe pozitia de director general Aviva Fond de Pensii, se arata in comunicat.

Potrivit companiei, Adrian Allott este implicat intr-o activitate de consultanta din 1 februarie 2008.

Noul director general al Aviva Fond de Pensii a pus bazele companiei Certinvest in 1994, una dintre cele mai mari companii de administrare de fonduri mutuale din Romania. Voicu a fost secretar general al Uniunii Nationale a Societatilor de Leasing din Romania in perioada 1999 - 2003 si vicepresedinte al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC) intre anii 2003 si 2007.

Pe 17 ianuarie 2008, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat modificarile intervenite in modul de organizare si functionare a Certinvest Societate de Administrare a Investitiilor SA, in urma dobandirii de catre Aviva International Holdings Ltd a participatiei de 99,82% din capitalul social sau din totalul drepturilor de vot in cadrul societatii de administrare a investitiilor.

Aviva devine astfel actionarul majoritar al Certinvest SAI, iar decizia CNVM marcheaza incheierea procesului de achizitie a Certinvest de catre Aviva, se mai arata in comunicat.

NewsIn