Un actionar al Yahoo a discutat cu directorul executiv al Microsoft despre oferta de preluare

Data publicarii: 11-02-2008 | International

Un actionar important al Yahoo Inc s-a intalnit cu directorul executiv al Microsoft Corp, Steve Ballmer, pentru a discuta despre posibilitatea maririi ofertei de preluare facute de producatorul sistemelor de operare Windows, scrie cotidianul New York Post, citat de Reuters.

Capital Research and Management, care detine peste 11% din actiunile Yahoo si peste 6% din compania Microsoft, doreste sa afle cu cat se va majora suma  in cazul in care Yahoo respinge oferta initiala, relateaza Post, citand o sursa avizata.

Oficialii Capital Research and Mangement au refuzat sa faca orice comentariu asupra acestor informatii.

In paralel, blogul Tech Crunch a anuntat ca vineri urmeaza sa aiba loc o intalnire a consiliului Yahoo pentru a discuta oferta. Surse avizate, citate de New York Post, spun ca afacerea este favorizata de consilierii companiei, in ciuda intereselor unor directori de a cauta o alternativa in colaborarea cu liderul motoarelor de cautare pe internet, Google Inc.

O purtatoare de cuvant a Yahoo a mentionat ca oferta Microfost este in continuare evaluata "cu grija si in profunzime" de catre conducerea companiei, insa nu a facut nici un comentariu asupra datei la care aceasta se va intruni.

Analistii sunt de parere ca Micrsoft ar putea fi convins sa mareasca oferta in numerar si pachete de actiuni care valoreaza in prezent circa 29 dolari/actiune - calculat la valoarea de piata de vineri a titlurilor Microsoft - pentru a-i determina pe Jerry Yang, partener fondator al Yahoo, si consiliul sau sa o accepte. 

Actiunile Yahoo s-au depreciat cu 9 centi pana la 28,95 dolari/actiune pe bursa Nasdaq, in timp ce titlurile Microsoft au castigat 1,8%, pana la 28,62 dolari/actiune.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: