Societe Generale lanseaza o emisiune de actiuni pentru a majora capitalul cu 5,5 miliarde euro

Data publicarii: 11-02-2008 | International

Banca franceza Societe Generale, care a inregistrat pierderi record in urma unei fraude, a anuntat luni lansarea programului de majorare a capitalului cu 5,5 miliarde euro, la o valoare a actiunilor cu mult sub pretul pietei, pentru a-si echilibra bilantul contabil, relateaza Reuters.

Subscrierea va avea loc intre 21 si 29 februarie. Banca a anuntat ca valoarea noilor actiuni va fi de 47,50 euro, cu 38,9% sub cotatia inregistrata la inchiderea sedintei de vineri.

Pentru fiecare patru actiuni detinute la 20 februarie, investitorii vor avea dreptul sa cumpere o actiune din noua emisiune.

Pe langa majorarea de capital de 5,5 miliarde euro (7.97 miliarde dolari), Societe Generale a mai anuntat noi deprecieri ale activelor in valoare de 600 milioane euro.

Reducerea pretului este mai mare decat se asteptau unii participanti din piata, in contextul in care managerii de fonduri au anuntat saptamana trecuta ca estimeaza o reducere de doar 30%.

Situatia este comparabila cu majorarea de capital operata de concurenta BNP Paribas in martie 2006, pentru a finanta preluarea bancii italiene BNL, cand a oferit o reducere de 15,5%.

Pe baza cotatiei de la inchiderea sedintei de vineri, de 77.72 euro/actiune, pretul anuntat de SocGen implica o valoare teoretica actuala de 71,68 euro pentru fiecare actiune Societe Generale, potrivit calculelor Reuters.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: