Banca LLB din Liechtenstein a fost santajata cu divulgarea detaliilor legate de conturile secrete

Data publicarii: 12-02-2008 | International

Banca LLB din Liechtenstein este tinta unei campanii de santaj din 2003, de cand un angajat a amenintat ca va publica detalii legate de conturile secrete ale clientilor din Germania, arata un comunicat emis luni de LLB, relateaza Reuters.

"Un fost angajat a santajat banca folosind documente interne cu privire la clientii din Germania ai bancii", a anuntat LLB (Liechtensteinische Landesbank). "Acesta a amenintat cu punerea documentelor in circulatie".

LLB a mai anuntat ca angajatul a fost arestat si condamnat in 2004 si este inchis in prezent, insa un complice continua campania de santaj. O persoana a fost arestata in septembrie sa ramane in stare de arest in Germania pe perioada investigatiilor, potrivit comunicatului LLB.

Declaratia urmeaza unui articol aparut in revista germana Der Spiegel, care mentioneaza ca LLB a platit 9 milioane euro (13,11 milioane dolari) intr-o afacere de santaj care a afectat sute de clienti germani care si-au depus economiile in conturi secrete in Liechtenstein.

"Nu putem oferi informatii suplimentare. Investigatia va continua", a declarat un purtator de cuvant al LLB.

Legile de confidentialitate bancara din Liechtenstein sunt considerate chiar mai dure decat cele din Elvetia, cel mai mare centru bancar offshore.

LLB a anuntat ca "toti clientii afectati au fost informati".

NewsIn