Actiunile Erste Bank se vor tranzactiona incepand de joi si pe Bursa de la Bucuresti

Data publicarii: 12-02-2008 | Finante-Banci

Titlurile Erste Bank vor debuta joi la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti, a treia piata pe care sunt listate, si vor avea ca pret de referinta cotatia de inchidere din 13 februarie de la Bursa de la Viena, a anuntat Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Actiunile bancii se vor tranzactiona la categoria actiuni internationale de la BVB, sub simbolul EBS, conform ultimelor modificari ale Codului Bursei.

De asemeana, BVB a autorizat Banca Comerciala Romana (BCR) ca participant si formator de piata (market-maker) pentru titlurile Erste.

Directorul BVB pentru piete reglementate, Petra Alexandru, declara la sfarsitul lunii ianuarie ca BCR ar putea fi primul market-maker pentru actiunile Erste, listate incepand cu 14 februarie la Bursa de la Bucuresti, intrucat este singurul participant care a solicitate calitatea de formator de piata pentru titlurile bancii austriace.

Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, se va lista la Bursa de Valori Bucuresti - a treia piata de tranzactionare dupa Viena si Praga - prin modalitatea passporting-ului, care nu presupune publicarea unui prospect sau majorarea capitalului social.

Listarea prin "passporting" implica aprobarea de catre autoritatea de supraveghere a pietei din tara de origine a emitentului (Austria, in cazul Erste Bank) a unui prospect care sa fie acceptat de autoritatea altui stat membru al Spatiului Economic European (Uniunea Europeana, Islanda, Lichtenstein si Norvegia) ca suport al unei oferte publice sau pentru admiterea la tranzactionare a titlurilor pe o piata reglementata, potrivit definitiei publicate pe pagina de internet a London Stock Exchange. Notiunea de "passporting" a fost introdusa printr-o directiva europeana, cu scopul de a stimula formarea unei piete europene unice a serviciilor financiare.

Pe piata de capital din Bucuresti vor fi listate toate cele aproximativ 316,28 milioane de actiuni emise de Erste Bank, care sunt acum tranzactionate pe pietele de la Viena si Praga. Erste are un capital social de 632,58 milioane euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: