10% din deficitul bugetar al Romaniei ar putea fi acoperit prin impozitarea prostitutiei

Data publicarii: 13-02-2008 | Economie

Senatoarea Norica Nicolai a declarat marti, cu ocazia lansarii unei scrisori deschise impotriva legiferarii prostitutiei, ca se exercita presiuni in sensul adoptarii legii prostitutiei si ca este "jenant" ca se pune problema "indestularii bugetului de stat" prin asemnea mijloace.

Norica Nicolai, Sursa: GardianulSenatoarea Norica Nicolai a declarat marti ca demersul de a lansa o scrisoare deschisa impotriva legiferarii prostitutiei - eveniment la care  a participat si un inalt oficial american, Mark P. Lagon, consilier la Departamentul de Stat - a fost initiat pentru ca "exista presiuni din partea unor persoane de a legifera prostitutia si pentru ca societatea civila a stabilit ca acest curent exista".

Ambasadorul Mark P. Lagon, consilier pentru Departamentul de Stat al SUA si al directorului Biroului de Monitorizare si Combatere a Traficului de Persoane, a efectuat o vizita de doua zile in Romania pentru a lansa oficial o scrisoare deschisa privind consecintele negative ale prostitutiei din Romania. Scrisoarea a fost lansata in prezenta senatorului Norica Nicolai, a numeroase ONG-uri romanesti si internationale si a reprezentantilor Bisericii Ortodoxe si Catolice.

Liberala Norica Nicolai s-a aratat indignata de argumentele care se aduc in favoarea legalizarii prostitutiei, cum ar fi un control mai strict al activitatilor de prostitutie si impozitarea acestora. "Exista foarte multi in tara asta care cred ca profitul se poate obtine din orice. In niciun caz profitul nu se poate obtine din negarea demnitatii umane. Daca o societate nu intelege acest lucru, atunci este o societate pierduta. M-am opus constant, timp de zece ani, legiferarii prostitutiei. Ca romani ar trebui sa ne jenam punand problema indestularii bugetului de stat din impozite obtinute prin negarea noastra ca indivizi", a spus senatoarea.

Mihai Branzea, reprezentantul Asociatiei Ecumenice din Romania, prezent la eveniment, a criticat dur ideea de a legaliza prostitutia pentru a obtine bani pentru bugetul de stat, facand referire la un articol de presa, in care se sustinea ca 10% din deficitul bugetar al Romaniei ar putea fi acoperit prin impozitarea activitatilor de prostitutie si ca aceasta ar fi o solutie viabila pentru a reduce deficitul bugetar al Romaniei. Branzea a subliniat ca adoptarea unei astfel de masuri ar dovedi "neputinta" clase politice.

Norica Nicolai a subliniat ca legiuitorul, institutia pe care o reprezinta, este "preocupat de starea natiunii", iar chestiunea traficului de femei si a prostitutiei este un indicator al "starii natiunii romane".

In opinia Noricai Nicolai, prostitutia, ca forma de sclavie moderna, are consecinte mult mai grave decat furtul sau deturnarea de fonduri, pentru ca sfideaza principiile morale. "Marile imperii nu au cazut pentru ca adminstratia nu a fucntionat sau pentru ca puterea nu a fost utilizata corespunzator, marile imperii au cazut pentru ca au negat principiile morale. Omenirea este astazi in postura de a nega morala pe care a fost construita. S-a ajuns la se abuza si perverti o serie de principii care tin de drepturile individuale. Nu putem tolera moravurile care nu ne-au consolidat ca indivizi", a afirmat senatoarea liberala.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: