ING isi vinde divizia de asigurari din Mexic grupului AXA pentru 1,5 miliarde dolari

Data publicarii: 13-02-2008 | International

Compania olandeza ING a anuntat ca a acceptat sa vanda divizia sa mexicana de asigurari, Seguros ING, companiei AXA pentru o suma de aproximativ 1,5 miliarde dolari, informeaza Reuters.

ING va renunta si la divizia sa de asigurari non-viata, precum si la operatiunile de asigurari de sanatate si viata din Mexic. Compania olandeza a precizat ca aceasta vanzare ii va permite sa se concentreze pe divizia de pensii si anuitati din statul mexican.

ING se asteapta sa obtina un castig de capital de 150-200 milioane euro de pe urma acestei tranzactii.

AXA a precizat ca Seguros ING este al treilea asigurator din Mexic, cu o cota de piata de 12% si 5,5 milioane clienti. Compania a mai adaugat ca se asteapta ca Seguros ING sa obtina venituri de aproximativ 1,9 miliarde dolari pentru anul 2007.

"Aceasta achizitie ne ofera o pozitie de lider pe o piata atractiva, in crestere, si credem ca, cu ajutorul experientei proprii, vom putea restabili nivelurile de crestere si profitabilitatea acestei companii", a precizat presedintele consiliului de administratie al AXA, Henri de Castries.

Tranzactia mai trebuie sa primeasca aprobarea autoritatilor de reglementare, urmand a fi finalizata in cursul anului 2008.

AXA a fost consiliata pentru aceasta afacere de grupul UBS AG.

NewsIn