CEC lanseaza un credit ipotecar pe 35 de ani, cu avans de maxim 15%

Data publicarii: 13-02-2008 | Finante-Banci

CEC ofera clientilor persoane fizice posibilitatea obtinerii unui credit ipotecar in lei, la o dobanda variabila de 9,58% pe an, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Avansul necesar pentru acest tip de credit este cuprins intre 0 si 15%, iar suma maxima care se poate imprumuta este nelimitata (se calculeaza in functie de veniturile solicitantului). La plata ratei se acorda o perioada de gratie de pana la 360 de zile, in functie de durata de creditare (pentru constructia unei locuinte, in functie de perioada de tragere, poate ajunge chiar pana la 750 de zile), iar termenul de rambursare poate ajunge pana la 35 de ani.

Creditul ipotecar se poate solicita atat in lei, cat si in euro sau dolari. Dobanda pentru contractarea imprumutului in euro este variabila, de 8,5% pe an, iar dobanda atasata creditului in dolari este variabila de 8,7% pe an, a precizat pentru BankNews.ro, un oficial al bancii.

La calculul venitului net pe baza caruia se acorda creditul ipotecar se tine cont de toate veniturile certe, cu caracter de permanenta pe toata durata de creditare, ale familiei. Pot apela la acest credit persoanele cu varsta peste 18 ani, cu mentiunea ca pana la ultima scadenta clientul sa nu depaseasca 80 de ani.

Creditul ipotecar poate fi utilizat pentru cumpararea sau construirea de locuinte, pentru consolidarea, extinderea sau amenajarea celor existente, sau pentru cumpararea de terenuri.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: