Actiunile Erste intra joi la cota Bursei de la Bucuresti cu un pret de referinta de 139,10 lei

Data publicarii: 14-02-2008 | Finante-Banci

Pretul de referinta al actiunilor Erste Bank (EBS), listate incepand de joi si la Bursa de Valori Bucuresti, este de 139,10 lei, aferent cotatiei de 38,27 euro, inregistrata la inchiderea sedintei bursiere de la Viena si calculat la cursul valutar afisat miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Titlurile Erste Bank debuteaza joi la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti, a treia piata pe care sunt listate (dupa Wiener Borse si Burza Cennych Papiru Praha), si au ca pret de referinta cotatia de inchidere din 13 februarie de la Bursa de la Viena, calculata in lei.

Actiunile Erste s-au apreciat in sedinta de miercuri de la Viena cu 4,08%, pana la 38,27 euro, pe o lichiditate de 183,58 milioane euro, in conditiile in care indicele Wiener Borse, ATX, a urcat doar cu 1,09%. Astfel, capitalizarea bancii austriece se ridica la 12,10 miliarde euro. 

In comparatie cu rulajul actiunilor Erste, cea mai lichida actiune de la BVB in sedinta de miercuri a fost SIF Oltenia (SIF5), cu un rulaj de 4,72 milioane lei (1,3 milioane euro)

Actiunile bancii austriece se vor tranzactiona la categoria actiuni internationale de la BVB, sub simbolul EBS, conform ultimelor modificari ale Codului Bursei.

Pe piata de capital din Bucuresti vor fi listate toate cele aproximativ 316,28 milioane de actiuni emise de Erste Bank, al carei capital social este 632,58 milioane euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: