Tariceanu: Nokia nu m-a informat ca va inchide o fabrica pentru a deschide alta in Romania

Data publicarii: 15-02-2008 | Economie

Premierul Tariceanu a declarat, joi, ca reprezentantii Nokia nu l-au informat, in cadrul discutiilor ce au precedat deschiderea fabricii de la Jucu, ca vor face o investitie in Romania prin inchiderea fabricii din Germania, precizand ca, desi nu este raspunderea Guvernului, nu este indiferent.

"In urma discutiilor cu reprezentantii Nokia, nu am fost informat ca vor face o investitie in Romania in detrimentul unei fabrici pe care o vor inchide in alta parte. (...) Nu este o problema care tine de Guvern, ci de Nokia. Nu este un incident care ma lasa indiferent, dar nu este responsabilitatea Guvernului", a declarat Tariceanu, joi, la postul public de televiziune.

Premierul a precizat ca este firesc ca fiecare stat sa isi puna in valoare avantajele si ca deschiderea fabricii de la Jucu demonstreaza ca Romania a reusit sa creeze un mediu de afaceri atractiv. Tariceanu a mai spus ca acesta este efectul aderarii Romaniei la UE.

Nokia a inaugurat, luni, in parcul industrial Tetarom III, din comuna clujeana Jucu, prima linie de asamblare pentru modele Nokia 1200. Parcul industrial Tetarom III se intinde, in acest moment, pe 154 de hectare, ocupate de concernul finlandez Nokia si, pe viitor, de furnizorii sai. In urma deschiderii fabricii de la Jucu, Nokia a inchis o fabrica la Bochum, in Germania, decizie care a starnit un val de proteste din partea fostilor angajati.

NewsIn