Oleg Deripaska a devenit cel mai bogat rus, depasindu-l pe Roman Abramovici

Data publicarii: 18-02-2008 | International

Magnatul Oleg Deripaska, a preluat statutul de cel mai bogat om din Rusia de la patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, unul dintre cei mai bogati 50 de oameni din lume, scrie revista Finance, informeaza RIA Novosti.

Noul top publicat luni de revista Finance arata ca Oleg Deripaska, de 40 de ani, un apropiat al guvernului de la Kremlin, proprietarul grupului industrial rus Basic Element (BasEl), si-a dublat averea in 2007 la aproximativ 40 miliarde dolari.
Compania rusa UC RusAl, controlata de grupul BasEl, a devenit cel mai mare producator de aluminiu din lume dupa fuziunea cu rivalii rusi de la Sual si grupul elvetian Glencore, producator de aluminiu , in luna martie 2007.

Guvernatorul regiunii ruse Ciukotka, Roman Abramovici, de 42 de ani, ce locuieste in majoritatea timpului la Londra, a trecut pe locul doi in top, cu o avere estimata la 23 miliarde dolari.

Vladimir Lisin, proprietarul companiei Novolipetsk Steel (NLMK), a ocupat locul trei in topul miliardarilor rusi cu o avere de 22,2 miliarde dolari.

Potrivit revistei Finance, numarul miliardarilor la nivel global a crescut de patru ori, rusii alaturandu-se acum listei celor mai bogati oameni de pe planeta.

NewsIn