Banca Romaneasca acorda credite la care accepta grad de indatorare de pana la 70%

Data publicarii: 18-02-2008 | Finante-Banci

Banca Romaneasca a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru aplicarea noilor norme interne de creditare, care prevad un grad maxim de indatorare de 70% din veniturile lunare nete ale clientului si avans de pana la 0% pentru creditele ipotecare, a anuntat, luni, banca.

Nivelul avansului poate scadea pana la 0% pentru creditele ipotecare, in conditiile in care gradul minim de acoperire cu garantii este de 118%.

Valoarea cheltuielilor de subzistenta luate care se scad din veniturile nete la calculul gradului de indatorare este de 245 de lei pe membru de familie. Banca Romaneasca accepta cel mult patru codebitori la calculul veniturilor cumulate, care nu trebuie sa aiba acelasi domiciliu ca solicitantul imprumutului.

Banca Romaneasca si-a dublat valoarea activelor in 2007 fata de 2006, pana la 1,9 miliarde euro, in conditiile dublarii portofoliului de credite pana la 1,3 miliarde euro. Reteaua bancii cuprinde, in prezent, 125 unitati.

Banca este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) are o participatie de 10,17%.

Cele mai multe dintre bancile romanesti au deja normele proprii "stampilate" de banca centrala, printre primele fiind Alpha Bank Romania (pe 8 mai 2007), BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai), Volksbank Romania (pe 5 iunie), Banca Comerciala Romane (BCR) (pe 12 iunie), ATEbank Romania (pe 10 iulie), Banca Transilvania (pe 24 iulie), Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) (pe 7 august), Bank Leumi Romania (pe 14 august), Credit Europe Bank (pe 28 august), Romanian International Bank (pe 31 august) si Egnatia Bank (pe 5 octombrie).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: