Un grup de banci ofera 1,1 miliarde dolari pentru achizitia unor filiale UniCredit

Data publicarii: 19-02-2008 | International

Un grup de banci a oferit aproximativ 750 milioane euro (1,1 miliarde dolari) pentru achizitia a 186 filiale ale celui mai mare grup bancar al Italiei, UniCredit, pe care banca trebuie sa le vanda din motive antitrust, a declarat o sursa avizata, citata de AFP.

Banca Popolare di Milano, Banca Popolare dell'Emilia Romagna, Banca Carige and Credito Emiliano se afla printre bancila care au prezentat oferta, a afirmat sursa, confirmand un articol aparut anterior in presa.

"Suma se apropie de 750 milioane euro", a declarat sursa, care a negat informatia aparuta in presa, conform careia oferta s-ar fi majorat la 900 milioane euro, scrie Reuters.

UniCredit trebuie sa vanda aceste filiale ca parte a cererilor autoritatilor antitrust pentru a primi aprobarea pentru achizitia companiei Capitalia, in cursul anului 2007.

Un alt grup interesat de aceste filiale, UBI Banca, a declarat ca nu este interesat de achizitia celor 79 de filiale din Sicilia, iar conform unor informatii din presa, acest grup ar putea cauta un partener pentru a realiza o oferta comuna.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: