Pragul de deductibilitate pe pilonul III ar putea fi marit la 500-600 euro pe an

Data publicarii: 19-02-2008 | Finante-Banci

Nivelul de deductibilitate in sistemul pensiilor facultative (pilonul III) ar putea creste de la 200 de euro la 500-600 euro intr-o prima faza, pentru ca tot mai multi angajati sa beneficieze de pensii facultative, a spus marti presedintele Comisiei de Buget-Finante a Senatului Romaniei, Aron Popa.

"Nivelul de deductibilitate in ce priveste pensiile facultative este foarte mic in Romania comparativ cu alte tari, unde acesta se situeaza la nivelul de 2.000-3.000 euro. Prin urmare, este nevoie de o crestere a acestei deductibilitati", a declarat Popa.

Declaratia politicianului vine dupa ce directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu, mentionase in acelasi seminar ca nivelul deductibilitatii fiscale pe pilonul pensiilor facultative ar trebui sa creasca de la 200 euro pe an in prezent la 1.000 euro pe an, pentru ca suma sa devina "relevanta" pentru participanti.

Argumentatia administratorilor de fonduri de pensii facultative este aceea ca incurajarea acestora este un mod de crestere neinflationista a veniturilor, deoarece banii virati la fondurile de pensii nu intra in consum.

"Este nevoie de pensii facultative si nu de o crestere a lefurilor", a spus marti presedintele ING Asigurari de Viata, Bram Boon. "Este un instrument motivant de a pastra angajatii intr-o companie", a adaugat el.

NewsIn