75% dintre vizitatori targului de apartamente Condominium vor sa-si cumpere o locuinta prin credit

Data publicarii: 20-02-2008 | Imobiliare

Aproape 80% dintre cei circa 15.000 de vizitatori ai targului Condominium vor sa cumpere un apartament nou pentru locuit, iar 75% au declarat ca intentioneaza sa-si achizitioneze locuinta prin credit, sustin organizatorii evenimementului, companiile Plus Media si ProActive Business Communication.

Din totalul celor  8.200 de locuinte expuse la sfarsitul saptamanii trecute la Sala Palatului, cele mai cautate au fost, de departe, cele compuse din una si doua camere. In cazul acestora, raportul pret / suprafata / utilitate a fost considerat optim de catre majoritatea celor care au trecut pragul targului.

"Proiectele din zonele din sudul si estul Capitalei au fost cele mai solicitate, dat fiind faptul ca acestea au un pret de achizitie al apartamentelor mai accesibil, comparativ cu partea de nord sau centru. Putem afirma, asadar, ca interesul pentru pret primeaza celui pentru zona", a declarat reprezentantul companiei Plus Media, Felicia Iordache.

Potrivit acesteia, aproape 80% dintre cei aproximativ 15.000 de vizitatori ai targului de apartamente Condominium doresc achizitionarea unui apartament nou pentru locuit, restul de 20 % vrand sa cumpere apartamente pentru  investitie. Totodata, 75% dintre vizitatorii targului au declarat ca intentioneaza sa-si cumpere locuinta prin credit.

Peste 40 de companii au fost prezente in perioda 14-17 februarie, in cadrul Targul imobiliar Condominium, fiind expuse 61 de ansambluri rezidentiale in Romania, cu o capacitate totala de 16.400 de unitati, la care s-au adaugat si oportunitati de investitii imobiliare in tari ca Spania, Brazilia, Germania, Grecia si Bulgaria.

Potrivit organizatorilor evenimentului, companiile Pro Active Business Communication si Plus Media, in cadrul proiectelor imobiliare din Romania au fost disponibile la vanzare 8.200 locuinte, in valoare totala de peste 1,5 miliarde euro. Ofertele externe au cuprins, printre altele, 1.200 de apartamente in Spania si 2.000 in Brazilia, cu o valoare estimata de peste 200 milioane euro, si 180 in Bulgaria, plus circa 100 in Grecia.

NewsIn