Bugetarii din Bucuresti vor avea trei zile libere in perioada summitului NATO

Data publicarii: 20-02-2008 | Diverse

Salariatii din sectorul public, care isi desfasoara activitatea in Bucuresti, vor beneficia de trei zile libere in perioada in care va avea loc summitul NATO, respectiv in zilele de 2, 3 si 4 aprilie, potrivit unui proiect de hotarare care urmeaza sa fie adoptat de Guvern in sedinta de miercuri.

Autoritatile romane se pregatesc sa gazduiasca la Bucuresti, in perioada 2-4 aprilie, circa 3.000 de delegati, intre care cei mai importanti lideri ai lumii, dar si 3.500 de reprezentanti ai presei.

Dispozitivul de securitate din timpul summitului NATO va fi unul strict, impus de prezenta unor lideri mondiali precum Bush, Putin, Merkel, Sarkozy sau Brown.

Cea mai mare provocare pe care o ridica summitul o reprezinta, in opinia NATO si a autoritatilor romane, problemele care vor aparea in traficul din Bucuresti. Organizatorii au in vedere pentru cele trei zile "de foc" din aprilie decongestionarea Bucurestiului si au discutat cu agentiile de turism posibilitatea existentei unor oferte turistice atractive, iar cu mall-urile reduceri in magazine si la biletele la cinema, potrivit unei declaratii a secretarului de stat din MAE, Victor Micula, care se ocupa de organizarea summitului.

Autoritatile romane intentioneaza totodata sa inchida aeroporturile Baneasa si Otopeni in perioada 2-4 aprilie, anuntul fiind facut, luni, de secretarul de stat in Minsterul Transporturilor, Antonel Tanase.

NewsIn