Preturile pe piata imobiliara ar putea creste cu 5% la fiecare trei-patru luni

Data publicarii: 21-02-2008 | Imobiliare

Preturile locuintelor vor creste cu cate cinci procente odata la trei-patru luni, iar piata imobiliara va continua trendul ascendent de la sfarsitul anului trecut, fara nici o urma de regres sau stagnare, au declarat consultantii imobiliari prezenti la deschiderea Targului Imobiliar National.

"Primele luni ale lui 2008 continua tendintele sfarsitului de 2007. Mai mult, observam un progres in ceea ce priveste dezvoltarile imobiliare din Romania. Acesta este un prim semn ca piata imobiliara nu se va prabusi si il asiguram pe domnul Dinu Patriciu ca piata imobiliara va continua sa se dezvolte si nici vorba sa se prabuseasca. Mai mult chiar este un prim semn de maturizare a industriei si de apopiere catre cererea imobiliara venita din partea consumatorilor", a declarat directorul companiei Admedia Consulta, Vlad Vlasceanu, organizatorul Targului Imobiliar National.

Potrivit acestuia, de la inceputul anului si pana in prezent au existat cresteri de pret la unele locuinte cuprinse intre 5-20%, iar trendul se va mentine, cresterea fiind de cinci procente odata la 3-4 luni.

Prezenti la targul de imobiliare de la World Trade Center cu mai multe oferte de locuinte, reprezentantii companiei imobiliare Media City sunt de aceeasi parere si sustin ca in momentul de fata exista o cerere mare de locuinte si nici nu se pune problema unei asa-zise prabusiri a pietei imobiliare.

"Studiile arata ca la ora actuala exista un deficit de 30.000 de unitati locative in Capitala, iar la modul cum se livreaza locuinte, circa 3.000 pe an, piata imobiliara nu are cum sa scada. Cred ca cel putin zece ani in Romania va continua sa fie o piata efervescenta", au declarat consultantii de la Media City.

Si dezvoltatorii sunt convinsi ca piata imobiliara din Romania va continua sa se creasca, dar avertizeaza ca firmele neserioase nu vor mai ramane mult in joc.

"Vom asista la o cernere a pietei imobiliare, unde vor ramane cei care vor cu adevarat sa ofere calitate. In acelasi timp, dezvoltatorii se vor orienta si catre constructia de apartamente cu suprafete mai mici, iar bucurestenii care vor o locuinta noua se vor reloca si in zonele de est si sud ale Capitalei. Cine spune ca piata se va prabusi, greseste. Semnalul cel mai important este faptul ca dezvoltatorii gandesc pe termen lung, iar investitiile in imobiliare vor continua", a declarat Antonio Zarnescu, reprezentantul companiei spaniole Gea Prasa, care dezvolta in capitala un ansamblu rezidential cu peste 500 de locuinte.

In ceea ce priveste piata apartamentelor vechi, consultantii imobiliari considera ca preturile au crescut exagerat de mult, iar intr-un timp relativ scurt va fi "sufocata" de locuintele noi care incep sa fie din ce in ce mai multe.

Editia de primavara a Targului Imobiliar National (tIMOn) a debutat miercuri la World Trade Center cu prima expozitie ce va aduna laolalta 35 de dezvoltatori si circa 10.000 de locuinte. Editia din februarie va fi deschisa de miercuri pana sambata intre orele 10-19, iar duminica intre orele 10-16, accesul vizitatorilor fiind gratuit.

Editia de primavara a tIMOn va continua cu expozitiile organizate intre 19-23 martie si 9-13 aprilie, urmand ca in luna mai sa fie organizata cea de-a doua editie a tIMOn de Constanta, expozitie urmata de oraganizarea unor editii locale in Brasov, Iasi, Timisoara, Cluj si Sibiu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: