Guvernul acorda ajutoare suplimentare celor care isi incalzesc locuinta cu gaze naturale

Data publicarii: 21-02-2008 | Economie

Persoanele care au un venit lunar sub 155 lei si care folosesc pentru incalzirea locuintei gazele naturale vor primi un ajutor de incalzire suplimentar, de o suta de lei, iar cele care au pana la 480 lei primesc 20 de lei, a stabilit, miercuri, Guvernul.

Ministrul Muncii, Paul Pacuaru, a anuntat, miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca Executivul a aprobat o ordonanta pentru acordarea unui ajutor suplimentar familiilor cu venituri reduse care utilizeaza gazele naturale pentru incalzirea locuintei. "Acesti bani vor ajunge ca sprijin suplimentar la familiile si persoanele cu venituri reduse, care se va adauga ajutorului pe care il primesc acum", a spus ministrul.

Astfel, potrivit unui comunicat al Guvernului, ajutorul suplimentar se va acorda in perioada februarie-martie 2008 si noiembrie-decembrie 2008, iar familiile sau pesoanele singure care au un venit lunar sub 155 de lei vor primi, in plus, o suta de lei, pentru incalzirea locuintei, iar cele care castiga intre 155 si 210 lei lunar primesc 70 de lei. Cei cu venitul cuprins intre 210 si 260 de lei vor primi 60 de lei, cei cu venitul intre 260 si 310 lei vor primi 45 de lei, iar cei care castiga intre 310 si 355 lei vor primi de la stat 30 de lei. Persoanele care castiga, pe luna, o suma cuprinsa intre 355 si 425 de lei primesc 25 de lei, iar cele care au venitul lunar cuprins intre 425 si 480 de lei primesc in plus 20 de lei.

Ministrul Muncii a mai declarat ca vor beneficia de sprijinul suplimentar aproximativ 850.000 de familii si persoane singure, iar banii se vor acorda dintr-un fond social sponsorizat din sumele obtinute din majorarea pretului la gazele naturale.

Ajutoarele suplimentare se acorda de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, prin directiile de munca si protectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti. In prezent, beneficiaza de ajutoare pentru incalzirea locuintei, asigurate din bugetul de stat, persoanele cu venituri de pana la 615 lei pe membru de familie.

Pretul gazelor naturale a fost majorat, de la 1 februarie, cu 8,5%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: