AFI Europe are in plan investitii de 2 miliarde de euro in urmatorii 14 ani

Data publicarii: 21-02-2008 | Afaceri

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe are in plan investitii de 2 miliarde de euro in urmatorii 14 ani si pune accentul in primul rand pe centre comerciale, ca politica de expansiune a grupului, a declarat, joi, Reuven Havar, country manager AFI Europe Romania.

"Pentru urmatorii 14 ani, ca politica de expansiune a grupului nostru, ne-am planificat sa investim in Romania peste 2 miliarde de euro, focusandu-ne pe centre comerciale. In afara de proiectele pe care le avem deja in dezvoltare, am cumparat si alte suprafete de teren destinate dezvoltarii de centre comerciale in Bucuresti si Ploiesti", a declarat Reuven Havar.

AFI Europe Romania a anuntat, joi, o investitie de peste 294 milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect in Arad. Investitia va consta intr-un mall cu o suprafata de peste 33.000 mp si o cladire de birouri de peste 12.000 mp in prima faza si un complex rezidential cu 1.000 de locuinte in faza a doua a proiectului.

Noul centru comercial va fi construit in mijlocul orasului si va beneficia de un supermarket, un cinema multiplex, o arie de recreere, peste 140 de magazine de brand si aproximativ 1.450 de locuri de parcare. Centrul comercial va purta numele de AFI Palace Arad si va fi inaugurat in 2010.

AFI Europe a semnat zilele trecute un acord cu Hypo Real Estate Bank pentru finantarea proiectului Cotroceni Park, a carui denumire a fost schimbata astfel in AFI Cotroceni Park. Proiectul, estimat la 280-300 de milioane de euro, a primit o finantare in valoare de 234 milioane euro, iar creditul este acordat pe o perioada de opt ani. Complexul va fi construit la intersectia bulevardelor Timisoara si Vasile Milea din Bucuresti, pe locul fostei fabrici UMEB, si va cuprinde un mall si cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala construita de peste 200.000 de metri patrati si o parcare de 120.000 de metri patrati.

Africa Israel Investments a investit in Romania, prin intermediul diviziei AFI Europe, circa 200 de milioane de euro pentru achizitia de terenuri in Bucuresti, Arad si Ploiesti. Printre proiectele AFI Europe in Romania se numara AFI Cotroceni Park, AFI Palace Arad, AFI Palace Ploiesti, centre comerciale si cladiri de birouri, AFI Golden Palace, situat pe terenul fabricii Laromet, centru comercial, dar si ansamblurile rezidentiale AFI Golden City, situat pe terenul fabricii Laromet, AFI Gardens, situat in Pipera, AFI Towers, situat pe terenul fostei fabrici Inox, AFI Village, situat in Buftea, si AFI Green City, situat in Magurele.

AFI Europe detine proprietati rezidentiale, malluri si hoteluri atat in Romania, Cehia, Bulgaria si Serbia. Grupul israelian Africa Israel desfasoara operatiuni in domeniile imobiliar, infrastructura, energetic, hotelier si moda. Compania Africa Israel Investments functioneaza din 1934, fiind in prezent listata la bursa din Tel Aviv.

NewsIn