UBS a contactat mari bancheri europeni pentru functia de presedinte, potrivit Financial Times

Data publicarii: 22-02-2008 | International

UBS a contactat unii dintre cei mai importanti bancheri din Europa pentru a se alatura consiliului director si, eventual, pentru a il inlocui pe presedintele actual al bancii elvetiene, Marcel Ospel, scrie Financial Times, citand surse avizate, potrivit Reuters.

Potrivit NewsIn, printre directorii contactati de UBS se afla si Bob Diamond, presedintele Barclays Michael Cohrs si seful departamentului bancar din cadrul Deutsche Bank si John Studzinski, directorul managerial Blackstone, mentioneaza Financial Times intr-un articol aparut pe pagina sa de internet.

Potrivit ziarului, directorilor li s-a comunicat ca UBS cauta o persoana pentru functia de vice-presedinte executiv, ca un punct de plecare pentru functia de presedinte. De asemenea, Financial Times a anuntat ca toti directorii au respins oferta.

UBS, banca europeana afectata cel mai grav de criza creditelor, care a inregistrat deprecieri ale activelor de 18 miliarde dolari, a anuntat joi propunerea de a il realege in functia de presedinte pe Ospel, insa ca va reduce mandatul la un an.

Redactia BankNews.ro