Vosganian: Ideea impozitelor pe cadouri si salarii de merit apartine lui Paul Paruraru

Data publicarii: 25-02-2008 | Economie

Nu avem nevoie de bani pentru pensii, sustine ministrul Finantelor Varujan Vosganian. Intr-o declaratie facuta vineri la Braila, ministrul a respins ideea ca Executivul cauta solutii pentru finantarea pensiilor pentru anul 2008 si afirma ca impozitele pe cadouri si salarii de merit sunt ideea exclusiva a colegului de partid, Paul Paruraru.

Varujan Vosganian a declarat ca bugetul a prevazut destui bani pentru a suporta majorarea pensiilor. El a spus, la Braila, ca nu va fi nevoie de nicio majorare a fiscalitatii pe anul in curs sub pretextul epuizarii fondului de pensii. In schimb, ministrul muncii are o alta opinie. Pacuraru a anuntat in urma cu citeva zile ca a initiat legea care impoziteaza cu aproape 30% orice venit peste salariul de baza tocmai pentru a face rost de bani pentru asigurarile sociale.

"In estimarea noastra, aceste venituri nu au fost luate in calcul. Deci, pentru noi, aceasta abordare a Ministerului Muncii nu a facut parte din strategia noastra. Ministerul Muncii a avut probabil ratiunile sale", a declarat Varujan Vosganian.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: