Cetelem vrea sa se transforme in banca pentru a acorda credite ipotecare

Data publicarii: Astazi, 25-02-2008 | Finante-Banci

Cetelem vrea sa intre pe segmentul de credite ipotecare in a doua jumatate a acestui an, prin deschiderea unei sucursale care va fi notificata de banca centrala sau dupa ce se va transforma in banca, a declarat directorul general adjunct al companiei, Daniel Boaje, citat de NewsIn.

"Potrivit normelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), institutiile financiare nebancare nu pot acorda credite ipotecare", a explicat Boaje, care a adaugat ca, in prezent, Cetelem se afla in discutii cu banca centrala pentru a gasi o varianta juridica astfel incat compania sa poata lansa un produs ipotecar.

"O alta varianta ar fi deschiderea unei sucursale a Cetelem care sa fie notificata la BNR, conform normelor europene", a mai spus directorul general adjunct al companiei.

Grupului financiar francez BNP Paribas vrea sa intre si pe segmentul de leasing fianciar in Romania, prin infiintarea unei societati in cursul acestui an, grupul fiind deja prezent pe piata romaneasca prin societatea de leasing operational Arval, a mai spus Daniel Boaje.

Grupul financiar francez PNB Paribas mai detine pe piata romaneasca societatea Atis Real, divizia de "real estate" a grupului, iar pe segmentul de asigurari de viata este reprezentat prin divizia Cardiff.

Cetelem IFN este lider pe piata creditelor de consum din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 20%, potrivit reprezentantilor firmei. Societatea are o retea de peste 1.800 de puncte de vanzare si are peste 850 de angajati.

Societatea a luat nastere in mai 2005, prin preluarea Credissson International de catre Cetelem, divizia de credite de consum a BNP Paribas, cel mai mare grup bancar din Franta.

Redactia BankNews.ro