Raiffeisen Banca pentru Locuinte a acordat credite in valoare de aproximativ 15 mil. euro

Data publicarii: 26-02-2008 | Finante-Banci

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a acordat, in primul an de la lansarea activitatii de creditare, finantari in valoare de aproximativ 15 mil Euro, echivalent in lei, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Valoarea medie a unui credit a fost 10.000 euro, marea parte a finantarilor fiind directionate catre renovarea si modernizarea locuintelor deja existente.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera in prezent finantari exclusiv in lei.

Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 % pe an.

"Faptul ca finantarile acordate de noi sunt doar in moneda nationala reduce pactic la zero riscul valutar pe care un client de-al nostru l-ar putea avea in contextul variatiilor de curs leu/moneda straina. Acest lucru s-a putut observa si in ultima perioada, cand cererea de credite venita catre noi a crescut. Mai mult, clientii nostri stiu inca din momentul semnarii unui contract de economisire-creditare care este rata lunara de  rambursare a creditului obtinut, indiferent peste ce perioada de timp solicita finantarea respectiva. Rata este in lei, fixa pe toata perioada de rambursare", a comentat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: