Hotelurile de patru stele vor avea un grad de ocupare de 60-70% in urmatorii trei ani

Data publicarii: 27-02-2008 | Turism

Hotelurile de patru stele din Bucuresti vor avea o rata medie de ocupare cuprinsa intre 60 si 70% in perioada 2008 - 2011, potrivit estimarilor unui studiu efectuat de INCDT (The Research and Development National Institute in Tourism) pus la dispozitie de Trend Hospitality.

Potrivit studiului citat de NewsIn, in ceea ce priveste turismul, Romania are o dezvoltare asemanatoare statelor vecine membre ale Uniunii Europene. "Daca luam cazul Ungariei, turismul a avut o crestere de 40% in anii imediat urmatori integrarii".

Conform statisticii INCDT, hotelurile primesc solicitari din partea agentiilor de turism pentru 80% din cazuri pentru clienti corporate si 20% pentru turisti/grupuri.

"In prezent tour operatorii din Bucuresti au avut cereri in proportie de 50 % pentru hoteluri de patru stele, 35 % pentru hoteluri de trei stele si 15 % pentru hoteluri de cinci stele. Cand aleg o locatie pentru cazare, turistii iau in considerare in proportie de 49% standardele si serviciile si in proportie de 36%, brandul. In general, turistii straini au un sejur mediu de doua, trei zile in Bucuresti,  fata de turistii romani care au un sejur mediu de una, pana la patru zile in Capitala", se precizeaza in studiul INCDT.

In ceea ce priveste turismul european, conform studiului, circulatia turistica se va dubla in viitorii 20 de ani iar turismul de calatorie si afaceri isi va schimba destinatiile catre Europa Centrala si de Est, care va deveni "mai apetisanta" fata de Vest-ul Europei.

"Numarul turistilor straini care sosesc in Europa se estimeaza sa creasca la  7.171 milioane in 2020, cu o rata de crestere anuala graduala de 3%(...) Pana in 2020, aproape unul din trei turisti externi care sosesc in Europa vor alege Europa Centrala si de Est. Numarul de turistii straini sositi in Europa Centrala si de Est va creste cu o rata de 4,6%, ajungand la 223 milioane in 2020", se mai precizeaza in studiul INCDT.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: