Romanii folosesc zborurile low-cost de cel mult trei ori pe an si considera preturile mici un avantaj

Data publicarii: 29-02-2008 | Turism

Majoritatea pasagerilor romani care folosesc serviciile operatorilor low-cost considera ca preturile sunt cel mai important avantaj oferit de acesti operatori, se arata intr-un studiu efectuat de easyJet despre obiceiurile de zbor ale romanilor.

Majoritatea pasagerilor care folosesc serviciile operatorilor low-cost sunt de sex feminin (60%), au vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani (46%) şi preferă să aibă drept companion o carte bună în timpul zborului (35%).

Studiul a fost efectuat în Bucureşti, pe un eşantion de 500 de respondenţi. Conform studiului, românii aleg în mare parte călătoria cu avionul atunci când pleacă în concediu în străinătate (80%), doar 11% dintre respondenţi afirmând că zboară în scop de afaceri.

Media anuală a călătoriilor este de maximum trei pe an, aproape 9% dintre respondenţi zburând între patru şi şase ori pe an, în timp ce procentul celor care folosesc avionul ca mijloc de transport de mai mult de 10 ori într-un an este de doar 1,8 %.

Acelaşi studiu easyJet despre obiceiurile de zbor efectuat în Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovenia şi Turcia arată că cei mai mulţi pasageri care zboară cu operatori low-cost provin din Polonia (77%) şi Ungaria (63%), în timp ce doar 25% dintre croaţi şi 30% sloveni au zburat o dată cu un avion low-cost.

Majoritatea respondenţilor au spus că aleg acest mijloc de transport datorită costurilor reduse şi deoarece călătoria se desfăşoară pe o perioadă redusă de timp. Un alt motiv foarte important a fost siguranţa zborului.

easyJet este liderul companiilor aeriene low-cost din Europa, având în prezent 154 de aeronave care acoperă 389 de rute între 103 aeroporturi din 26 de ţări. easyJet a transportat peste 38 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni. Are în prezent 137 de aeronave care acoperă 360 de rute între 89 de aeroporturi din 23 de ţări.

NewsIn