Preturile la energie electrica si la gaze nu vor creste pana la 1 aprilie

Data publicarii: 29-02-2008 | Economie

Ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că preţurile la energie elecrtrică şi la gaze rămân neschimbate cel puţin până la 1 aprilie.

"Nu avem discuţii în acest moment cu Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în privinţa majorării preţului la gaze. în primul trimestru al anului 2008, atât preţul la energie electrică cât şi preţul gazelor rămân neschimbate, cel puţin până la 1 aprilie, când vor avea loc consultări. După această dată, nu ştiu ce se va hotărî, fiind posibil chiar ca preţurile să rămână aceleaşi. Nu avem în vedere majorarea preţului la gazele din producţia internă. Vom avea o primăvară liniştită din acest punct de vedere", a declarat Varujan Vosganian.

ANRE a anunţat printr-un comunicat de presă la sfârşitul lunii ianuarie, că începând cu 1 februarie preţurile gazelor naturale la consumator vor creşte în medie cu 8,5%, ca urmare a creşterii preţului gazelor din import şi a tarifelor de distribuţie. Astfel, preţul gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici din categoria B1 (consum anual de până la 2400 mc) a devenit de 989,55 RON/1000 mc în cazul Distrigaz Sud, respectiv 983,10 RON /1000 mc în cazul EON Gaz România.

Potrivit datelor ANRE, decizia aplicării majorării preţurilor a fost determinată de evoluţia preţului gazelor naturale din import şi de ajustarea tarifelor pentru distribuţia gazelor naturale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: