10 benzinarii vor fi plasate pe Autostrada Soarelui intre km. 49 si 139

Data publicarii: 29-02-2008 | Diverse

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va scoate la licitaţie în cursul acestei săptămâni terenuri pentru amplasarea staţiilor de alimentare cu carburanţi pe Autostrada Soarelui, potrivit datelor furnizate joi, de companie într-o conferinţă de presă.

Directorul general al CNADNR, Mihai Grecu, a declarat că "este vorba despre zece benzinării, cinci perechi, pe stănga şi pe dreapta autostrăzii". Prima staţie de carburanţi va fi plasată la kilometrul 49, iar utlima la kilometrul 139 aproape de Cernavodă.

"Ministerul Transporturilor şi CNADNR analizează în prezent " Studiul de fundamentare a deciziei de concesionare". în acest sens, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a transmis joi, spre publicare în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice anunţul de participare la licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de concesiune "Lucrări şi servicii necesare asigurării alimentării cu carburanţi a mijloacelor de transport rutier care tranzitează tronsonul A2 Bucureşti- Cernavodă", a menţionat directorul general al companiei.

Mihai Grecu estimează că aceste contracte vor fi semnate până la sfârşitul lunii aprilie şi la mijlocul lunii iunie, utilizatorii vor putea cumpăra combustibil din benzinării.

Pe tronsonul A2 Bucureşti- Cernavodă, pentru amplasarea staţiilor de alimentare cu carburanţi au fost luate în considerare ca fiind corespunzătoare spaţiilor de servicii următoarele locaţii: kilometrii 49 plus 000, 66 plus 800 , 88 plus 300, 111 plus 770 şi 139 plus 830.

Durata de concesionare a terenurilor va fi de 30 de ani, iar valoarea estimativă a redevenţei, precum şi poziţia definitivă a amplasamentelor vor fi în conformitate cu "Studiul de fundamentare a deciziei de concesionare".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: