OTP Bank Romania isi va reduce ritmul de extindere din cauza lipsei de personal calificat

Data publicarii: 29-02-2008 | Finante-Banci

Divizia băncii ungare OTP Bank din Romnia va deschide doar cinci noi filiale anul acesta, faţă de 28 doar n trimestrul al patrulea din 2007, din cauza lipsei de personal calificat şi a preţurilor crescute pentru proprietăţi, a declarat şeful OTP Bank Romnia, Lszl Disi, informează BBJ.hu.

Directorul executiv al OTP Bank Romnia, Lszl Disi, a declarat că revizuirea planurilor de extindere a băncii şi suspendarea temporară a acordării de credite negarantate la 14 filiale ale diviziei locale nu afectează ţintele OTP Bank Romnia, conform BBJ, ce citează agenţia de presă ungară MTI .

Disi a spus că banca a ncetat să mai semneze contracte pentru mprumuturi negarantate la 14 filiale ncepnd cu noiembrie 2007, urmnd să revină la normal din martie 2008.

Acesta a atribuit o parte din problema numărului mare de credite neperformante personalului necalificat.

Disi a declarat că n Romnia s-au deschis peste 1000 de filiale bancare n ultimii trei ani, ceea ce a dus la o reducere a personalului calificat.

Salariile au crescut cu 25%, cu mult peste rata inflaţiei de 7%.

OTP Bank Romnia avea 109 filiale la sfrşitul anului 2008, faţă de 170-200 filiale, număr ce i-ar oferi băncii acoperirea optimă, a adăugat Disi.

Divizia se va concentra pe o mai bună utilizare a reţelei existente şi pe vnzări prin intermediul agenţilor, a mai spus Disi.

OTP Bank Romnia se va concentra pe mprumuturi ipotecare şi pe servicii noi pentru piaţa din Romnia, ce au fost deja testate n Ungaria.

Divizia OTP din Romnia a nregistrat pierderi de 3,5 miliarde forinţi n 2007, o mbunătăţire de 18,3% faţă de pierderile suferite n 2006, potrivit unui raport preliminar al băncii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: