Un metru patrat in apartamentele noi, mai ieftin decat in cele vechi

Data publicarii: 05-03-2008 | Imobiliare

Preturile la apartamente noi variaza intre 1.000 si 3.300 de euro pentru un metru patrat construit, aproape la fel de scumpe ca cele din blocurile vechi, noteaza Gandul. Cele mai scumpe locatii sunt cele ultracentrale, in special in partea de Nord a Capitalei. Cartierele Prima­verii, Kiseleff, Doro­banti, Cotroceni si Herastrau sunt cele mai scumpe cartiere bucurestene in ceea ce priveste pretul pe metru patrat intr-un apartament, nou sau vechi.

Preturile pe metru patrat util intr-un apartament vechi din zona Primaverii variaza intre 3.000 si 3.500 de euro, in timp ce la un apartament nou pretul este acelasi, insa pentru un metru patrat construit. "In toata lumea pozitionarea creste pretul unei proprietati. La noi, Kiseleff, Dorobanti si Primaverii sunt locatii de top, cu toate caracteristicile specifice: pozitie ultracentrala, proximitatea scolilor, a spitalelor si a zonei de promenada, accesul rapid la mijloacele de transport in comun.

Cererea este de asemenea un factor care creste pretul: toata lumea ar vrea sa stea in centru", a declarat Beatrice Dumitrascu, Manager of Project Accounts, in cadrul companiei imobiliare CB Richard Ellis Eurisko. In Dorobanti, pretul pe metru patrat la un apartament nou este mai mare cu 300 de euro decat intr-un apartament vechi, potrivit unui studiu al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, care a inclus in pretul final si TVA. Cele mai mari preturi se inregistreaza in Cotroceni, unde un metru patrat construit intr-un apartament nou este de 3.600 de euro.

Integral in Gandul