Peste 2 milioane de utilizatori de telefonie mobila vor dori sa aiba acces la televiziunea mobila

Data publicarii: 06-03-2008 | IT&C

Cel putin 10% din cei peste 20 de milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania vor dori sa aiba acces la televiziunea mobila, potrivit estimarilor Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) se arata intr-un comunicat.

Presedintele ANRCTI, Dan Georgescu a discutat cu reprezentantii industriei de comunicatii din Romania si cu invitatii straini prezenti la targul international CeBIT , prezentandu-le acestora oportunitatile de dezvoltare ale sectorului IT&C romanesc si proiectele pe care autoritatea le are in vedere pentru stimularea concurentei pe piata de comunicatii si pentru cresterea atractivitatii sectorului pentru investitorii straini.

"Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei mentine taxele de licenta pentru utilizarea frecventelor in Romania la niveluri accesibile, crescand in acest fel atractivitatea acestor licente pentru investitori," a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.

Acesta a aratat ca impreuna cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, se pregateste trecerea la televiziunea digitala, ocazie cu care vor fi create si conditiile tehnice pentru introducerea televiziunii mobile. "In opinia noastra, va constitui urmatoarea revolutie din domeniu, dupa revolutia GSM. Din estimarile noastre, cel putin 10% din cei peste 20 de milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania vor dori sa aiba acces la acest serviciu," a adaugat presedintele ANRCTI.

Acordarea unei noi licente de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz si a licentelor care vor permite utilizarea tehnologiei WiMAX, sunt doua dintre cele mai asteptate momente de catre investitorii de pe piata romaneasca de IT&C, a aratat Dan Georgescu.

La editia 2008 a CeBIT sunt prezente 30 de firme romanesti, reunite sub brandul Romania IT, in fiecare an incepand din 2005.  Anul acesta, CeBIT a ajuns la a 22-a editie si se desfasoara in perioada 4-9 martie la Hanovra, in Germania. Aproximativ 6.000 de expozanti din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei reprezinta 77 de tari la editia de anul acesta.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: