Microsoft a lansat versiunea de test a urmatorului browser, Internet Explorer 8

Data publicarii: 06-03-2008 | IT&C

Compania Microsoft a lansat o versiune test a urmatorului browser web, Internet Explorer 8, in continuare cel mai folosit browser web la nivel mondial, informeaza Reuters.

In cadrul conferintei online a Microsoft, MIX08, directorul general al diviziei Microsoft Internet Explorer, Dean Hachamovitch, a oferit primele informatii ci privire la succesorul browserului Internet Explorer 7, aparut in octombrie 2006.

Browserul web al celor de la Microsoft este cel mai folosit la nivel mondial, avand o cota de piata mai mare decat Safari, al celor de la Apple, sau Firefox, al celor de la Mozilla.

Aparitia noului browser face parte din lupta intre Microsoft si Google Inc.

Firefox este strans legat de Google, ce inregistreaza aproximativ 85% din venitul Mozilla Foundation, compania mama a Firefox, care in 2006 a fost de 66,8 milioane dolari, potrivit datelor publicate in octombrie anul trecut.

Google considera Firefox ca fiind browserul preferat dintr-o serie de produse proprii.

Mozilla continua sa inregistreze venituri de pe urma Google, printr-un contract ce expira pe 20 noiembrie 2008.

Conferinta Microsoft s-a adresat in mare masura programatorilor web, insa Hachamovitch a prezentat anumite aplicatii de Internet Explorer 8 si utilizatorilor.

O aplicatie permite utilizatorilor sa salveze ceea ce au lucrat pe un site web atunci cand se pierde conexiunea la internet.

O alta aplicatie permite utilizatorilor sa selecteze o adresa de pe web, iar apoi sa vada o harta cu respectiva adresa printr-un singur click.

Utilizatorii pot cauta un nume de produs, iar apoi pot vedea daca acel produs se gaseste de vanzare pe site-ul eBay.

Programatorii web pot gasi noul site la adresa http://www.microsoft.com/ie/ie8 .

Saptamana aceasta Microsoft a anuntat ca noul browser va utiliza modul standard pentru redarea site-urilor de internet.

Mai exact, site-urile web vor arata la fel, indiferent de browser, iar programatorii nu vor trebui sa dezvolte versiuni multiple ale paginilor de internet pentru diferite browsere.

Uniunea Europeana a lansat o noua ancheta antitrust in cadrul Microsoft, in urma plangerilor facute de producatorul norvegian al browserului de internet Opera Software, in legatura cu afirmatiile Microsoft potrivit carora browserele web ale companiilor rivale nu sunt compatibile in totalitate cu Internet Explorer.

Criticii au afirmat ca Internet Explorer este inferior browserelor rivale, iar Microsoft isi mentine prima pozitie deoarece Internet Explorerul este inclus in sistemul de operare Windows.

Microsoft a anuntat totodata ca a lansat o versiune test sau "beta" a tehnologiei multimedia Silverlight 2.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: