FBI a inceput o ancheta cu privire la creditorul ipotecar Countrywide, victima a crizei creditelor

Data publicarii: 10-03-2008 | International

Biroul Federal de Investigatii (FBI) a demarat o ancheta criminalistica in cadrul celui mai mare creditor ipotecar din Statele Unite, Countrywide Financial Corp, suspectat de frauda cu valori mobiliare, in cercetarile crizei creditelor ipotecare, a anuntat duminica The New York Times, scrie Reuters.

Citand surse oficiale avizate din cadrul guvernului, ale caror nume nu au fost dezvaluite, NY Times a anuntat ca ancheta desfasurata de FBI, pentru a stabili daca grupul Countrywide si-a prezentat incorect conditia financiara si siguranta creditelor, este in stadiu incipient si ca nu se stie daca vor rezulta acuzatii.

O purtatoare de cuvant a Countrywide, Susan Martin, a declarat pentru cotidian ca "nu suntem la curent cu o asemenea investigatie". Problema a fost anuntata initial sambata, in publicatia Wall Street Journal.

Cercetarile din cadrul Countrywide urmeaza unei anchete mai largi desfasurate de FBI in cadrul a 14 companii, ca parte din verificarea practicilor din industria ipotecara, scrie Times.

O purtatoare de cuvant din cadrul FBI a refuzat sa comenteze.

Potrivit Times, anchetatorii au cautat posibile fraude contabile in tranzactiile legate de imprumuturile persoanelor cu credite ipotecare cu grad de risc ridicat.

Countrywide este cercetata deja de stat si de biroul federal in legatura cu practicile de creditare si are pe rol cateva procese intentate de investitori.

Comisia Americana pentru Burse si Valori Mobiliare (SEC) desfasoara peste 35 de investigatii civile asupra modului in care au fost acordate creditele ipotecare cu grad de risc ridicat si cum au fost evaluate valorile mobiliare, mai mentioneaza Times.

Countrywide, grav afectata un numar mare de credite ipotecare neperformante, este in procesul de a fi preluata de Bank of America, pentru aproximativ 4 miliarde dolari. Creditorul ipotecar a afisat pierderi de 422 milioane dolari in al patrulea trimestru din 2007.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: