Aeroportul Baneasa va fi deschis doar pentru delegatiile oficiale pe durata summitului NATO

Data publicarii: 11-03-2008 | Turism

Aeroportul Baneasa din Bucuresti va fi deschis, pe durata summitului NATO din 2 - 4 aprilie, doar pentru delegatiile oficiale, iar Aeroportul Otopeni va prelua toate cursele civile in acest interval, potrivit unei hotarari adoptate de Executiv in sedinta de saptamana trecuta.

Potrivit hotararii de Guvern, aeronavele care executa misiuni in sprijinul summitului au prioritate fata de aeronavele civile, cu exceptia cazului in care aeronavele civile sunt intr-o situatie de urgenta.

Acelasi act normativ interzice aeronavelor de stat care transporta trupe, armament, munitii, explozivi sau materiale radioactive sa survoleze teritoriul Romaniei in acest interval, indiferent daca aeronavele sunt inmatriculate in Romania sau in alta tara.

Masurile prevazute in actul normativ se aplica intre 2 - 4 aprilie, incepand cu ora intrarii primei delegatii sau a primului invitat oficial in spatiul aerian al Romaniei si pana la ora parasirii spatiului aerian de catre ultima delegatie sau de catre ultimul invitat oficial.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a anuntat, la finele lunii februarie, ca premierul Tariceanu nu agreeaza inchiderea aeroporturilor Otopeni si Baneasa pe perioada desfasurarii summitului NATO (masura propusa de ministerele Transporturilor, Apararii si Afacerilor Externe) si a cerut reprezentantilor Ministerului Transporturilor sa vina cu o alta solutie.

Tariceanu a argumentat ca acest lucru ar afecta transporturile comerciale si de persoane.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: