Casa de Pensii va repartiza din 25 mai contributiile la fondurile de pensii private obligatorii

Data publicarii: 11-03-2008 | Finante-Banci

Casa Nationala de Pensii (CNPAS) va face repartizarea contributiilor pe 25 mai pentru fiecare fond in parte si vrea ca operatiunea sa se desfasoare in conditii bune si la timp pentru fiecare participant in parte, a spus marti presedintele CNPAS, Mariana Campeanu.

"Angajatorii trebuie sa depuna declaratiile nominale la termen pentru ca aceste contributii sa fie virate la timp", a mentionat Campeanu.

Presedintele CNPAS a precizat ca se asteapta ca unii angajatorii sa nu depuna astfel de declaratii, ceea ce va crea unele dificultati la inceput, pana cand toti vor intelege importanta acestora.

Pentru CNPAS, lipsa acestor declaratii se contabilizeaza sub forma unor "conturi goale", ce reprezinta tocmai acei participanti a caror declaratii nominale n-au fost depuse de patroni.

In aceasta categorie mai intra si persoanele care nu mai au un loc de munca sau mamele care se afla in perioada de ingrijire a copiilor.

In continuare, CNPAS trebuie sa vireze contributiile participantilor la fondurile la care s-au inscris, a mai spus Campeanu.

NewsIn