Clientii unui fond care se vinde se vor putea transfera gratuit in alta parte in 3 luni

Data publicarii: 12-03-2008 | Finante-Banci

Administratorii care vor sa-si transfere portofoliile vor avea la dispozitie 90 de zile pentru a-si face publicitate conform noului prospect sau celui vechi, timp in care aderentii se pot transfera gratuit de la un fond de pensii obligatorii la altul, a spus marti seful CSSPP, Mircea Oancea.

"Vor fi doua etape de informare, in care si cel care transpune, si cel care preia trebuie sa informeze participantii despre aceasta intentie, in perioada in care au fost depuse solicitarile la Comisie", a mentionat Mircea Oancea.

Dupa ce Comisia aproba aceste intentii, pe baza unor contracte, administratorii vor avea o noua sau o veche schema de pensii in baza careia au la dispozitie 90 de zile ca sa faca pubicitate, iar oricine se poate transfera gratuit la orice fond daca nu este multumit de prospect, a adaugat Oancea.

Potrivit presedintelui CSSPP, adminstratorii care vor sa-si transfere portofoliile pot depune si in prezent un dosar la Comisie, care va fi analizat timp de 30 de zile, insa operatiunea va putea fi facuta dupa intrarea in vigoare a normei care reglementeaza fuziunile si achizitiile intre fonduri.

"In prezent, exista unele intentii de transfer de portofoliu. Multi dintre administratori nu au reusit sa indeplineasca ceea ce si-au propus la inceputul campaniei de aderare si au inceput sa evalueze aceste strategii din punct de vedere al costurilor, dar si din punct de vedere al fondului pe care il sustine", a mai spus seful arbitrului pensiilor private.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: