Liechtenstein a lansat un mandat international de arestare contra informatorului bancar

Data publicarii: 13-03-2008 | International

Statul Liechtenstein a lansat un mandat international de arestare impotriva informatorului folosit de serviciile secrete germane, fost angajat al bancii LGT, ale carui marturii stau la baza unui scandal financiar international, informeaza agentia de presa elvetiana ATS, citata de AFP.

Guvernul german a admis recent ca a platit peste patru milioane euro unui fost angajat al bancii LGT pentru a primi o serie de documente interne ale bancii, afirma AFP.

O ancheta a fost deja lansata in Germania, privind peste o mie de contribuabili banuiti de evaziune fiscala prin plasamente realizate in Liechtenstein, ancheta bazandu-se pe documentele oferite de informator.

Alte state, precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Italia, Franta, Suedia, Canada, Noua Zeelanda, Grecia si Italia, au declarat ca vor ancheta plasamentele propriilor contribuabili in principat.

Justitia germana a anuntat pe 26 februarie 2008 ca ancheteaza peste 160 de persoane in cadrul unei ample anchete de evaziune fiscala, datorita unor informatii obtinute prin intermediul unui informator din Liechtenstein.

Frauda fiscala din Liechtenstein implica cetateni din peste zece tari, printre care SUA, Franta, Italia, Suedia si Australia.

NewsIn