Tarifele in hotelurile de pe litoral vor fi majorate in acest an cu pana la 7 procente

Data publicarii: 13-03-2008 | Turism

Tarifele in hotelurile de pe litoral vor creste in acest sezon estival cu 5 - 7%, majorari negociate inca de anul trecut, a declarat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Turismului Lucia Morariu, care a precizat ca va creste in schimb calitatea serviciilor turistice.

Lucia Morariu a apreciat ca numarul turistilor va creste in acest an cu 5-6% fata de sezonul estival, datorita unei actiuni de promovare a litoralului romanesc pe plan extern pentru care au fost alocate sume importante, transmite corespondentul NewsIn. Secretarul de stat a subliniat ca este necesar sa fie gasite solutii de atragere a turistilor in perioadele de extrasezon si pentru a creste atractivitatea pentru sudul litoralului. Lucia Morariu a precizat, insa, ca inceperea activitatii in unitatile de pe litoral depinde in mare masura de conditiile meteorologice.

Secretarul de stat in Ministerul Turismului a participat, miercuri, in statiunea Mamaia, la o intalnire cu hotelierii, la care au mai fost prezenti presedintele Asociatiei Litoral si conducerea Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta.

La randul sau, presedintele Asociatiei Litoral, Corina Martin, a declarat ca majorarea tarifelor va depinde de managementul fiecarui hotel. Ea a mai adaugat ca, pentru promovarea pe plan extern, mai multe companii aeriene s-au aratat interesate sa prezinte obiectivele turistice de pe litoralul romanesc in revistele de la bordul avioanelor.

Ministerul Turismului va organiza, in data de 1 mai, in colaborare cu Asociatia Litoral, deschiderea oficiala a sezonului estival. De luna viitoare, echipe de control de la institutiile deconcentrate, coordonate de Departamentul de Control al Guvernului, vor monitoriza activitatea de pe litoral.

Hotelierii prezenti la intalnirea de la Mamaia si-au exprimat intentia de a administra plajele, insa au afirmat ca nu au fonduri suficiente pentru a amenaja si intretine sectoarelor de plaja. In ceea ce priveste punctele de salvamar si cele de prim-ajutor, autoritatile locale au dat asigurari ca au prevazut in bugete banii necesari pentru amenajarea lor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: